BROKOLİ ÇORBASI- ama sebze yemeyenlere göre


Hani sebze yemezdi kocam :)) olay sebzelerde değil ona yedirebilecek yolları keşfetmekteymiş. 6 yıllık beraberliğimizin bi yerinde sebzeler için "kokuyo!!" diye bi yorumda bulunmuştu, işte o gün bugündür benim yaptıklarım "kokmuyooo", tabi baharatlarıma çok şey borçluyum o ayrı...

Ben haşlanmış sebzeyi çok severim hatta buharda "tütsülenmişini" bile yerim, yeter ki bankanın (yoksa "B" yi büyük mü yazsaydım- anlayan anladı) kokteyllerinde olduğu gibi nedenini bilmediğim bir şekilde çiğ karnıbahar yemeye zorlanmayayım..

Kendime biraz haşlamak için ayırdıktan sonra 1-2 gün daha kalsa sararmak üzere olan brokolilerimi kocama kaktırmak :)) üzere tarife girişiyorumm..

işte size mutfak manzaramda bir buket brokoli :))
 Zaten ezilecekleri için brokolileri yıkayıp düdüklüde haşladım, suyunu biraz az tutuyorum ki dökmek zorunda kalmayayım... tabi isteyenler burada biraz da et suyundan faydalanabilir (bende genelde hatta hiç :)) olmadığı için benimki bildiğiniz su işte)
Düdüklüm de bildiğiniz anne usulü düdüklü, ilerleyen zamanlarda ben de o çok marifetli hoplayan zıplayan tek elle açılanlardan isteyebilirim (malum bir elim sürekli ya yanık ya kesik oluyor yemek yapınca)

haşlanınca blender ile iyice eziyoruz suyunu çok az koyarsanız burada püre elde edebilirsiniz ki amacımız bu değil eğer çok katı gelirse kaynar su ekleyin ve korkmayın :))

diğer tarafta 1 soğanı yemeklik doğradım az yağ ile kavuruyorum.. Az yağ çünkü şimdi brokolinin kokusunu gideriyoruz; küçük paket kremanın yarısı yani bu da 100gr'a tekabül ediyor (bu arada bankam gitgide belli olmaya başladı) soğana ekleyip pişiriyoruz.

Piştikten sonra 1 tatlı kaşığı köri, ve biraz karabiber ekleyip brokoli tenceresine ekliyoruz, bi taşım kaynatıp servise hazırlıyoruz. Erimeye yakın olan soğanların ağıza gelmesi daha çok hoşumuza gitti, isteyen bu aşamada gene bleder'dan geçirip pürüzsüz bir çorba elde edebilir..

Tabağa alınca ince kıyılmış taze soğanları üzerine koyuyoruz.. Biraz Fransız soğan çorbası havasında oldu, taze soğanlar sıcak çorbayla buluşunca çabucak yumuşuyor o yüzden çiğ yiyormuş hissi vermiyor.

Afiyet olsun..

Bu arada sebze-sevmez kocamın görüşleri; kabak böreği harikaydı tekrarını bekliyor, çorbayı normalde olsa ağzına sürmezmiş ama hiç kokmuyor, garip bir tadı yok "nooolur brokoli çorbası yap" gibi bir taleple karşılaşma olasılığım düşük ama ne zaman yaparsam zevkle yiyecekmiş.. (bu yorum gerçekten önemli)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: