GLAZÜRLÜ AŞK KURABİYELERİ

Ben bu postu yayınlarken bakıyorum saat 5:30.. öyleyse günaydın herkese :))

Dün canım kurabiye yapmak istedi aşka gelgim evde de glazür vardı, üzeri 2-3 satır karalanabilecek bi kurabiye yapayım dedim ve başladım aramaya... En sonunda istediğim gibi bir tarif buldum ama "aldığı kadar un" tabirinden sıkılarak sizlere deneysel olarak ne kadar un "aldığını" da kanıtlayayım istedim... (malzeme listesi en sonda olacak aramayın)

pudra şekeri, erimiş margarin (bu arada ben hamur işlerinde belki bi faydası olur diye sana hamurişi kullanıyorum; bu konudaki tecrübeletimi de ayrı bir postta paylaşmak istiyorum...), yarım paket kabartma tozu ve göreceğiniz üzere 1 yumurta sarısını iyice çırpıyoruz...

Unu ekledikten sonra aklıma geldi; benim ölçü bardağım budur...

Gelelim zurnanın zırt dediği yere... "aldığı kadar un" benim bardakla 2,5 bardak oldu arkadaşlar...

 unlanmış tezgahta açılır onu bildik de bugün ben yeni birşey daha öğrendim... merdaneyi de unlarsak çok daha kolay açılıyor :)) Çok kalın ya da çok ince olmayacak, 1-1,5 cm yeterlidir kıtır kıtır olması için..
bknz. evdeki kalıplarım...

Hamurun yarısını kullandıktan sonra aklıma ayva tatlımda kullandığım gıda boyam geldi, kalan kanuru boyamak için aşağıda gördüğünüz fiskeden 3 tane gerekti...

VE EN ÖNEMLİ NOT; EVDEKİ EN TEHLİKELİ MALZEME BENCE GIDA BOYASIDIR DÖKMEMEYE DİKKAT EDİN, DÖKERSENİZ KURU KURU SÜPÜRÜN, SAKIN SUYLA SİLEREK BOYAYI SABİTLEMEYİN.. BİLİYORUM KIRMIZI GÜZEL BİR RENK AMA HALIDA ÇOK HOŞ OLMAYABİLİR.. VE MUTLAKA SADECE ÇOCUKLARIN DEĞİL KENDİNİZİN DE DEVİRMEYECEĞİ SAĞLAM Bİ YERE KALDIRIN...
 Son hamuru da ilki gibi yoğurup şekillendirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz..
Neden yağlı kağıt derseniz tembelliğimden ya da sosyetikliğimden değil inanın.. Tamamen küçükken yaşadığım ilk un kurabiyesi tecrübeme dayanıyor. bilindiği üzere o hamur da bunun gibi yağlı bir hamur bi de tepsiyi yağlayınca annenize sürpriz yaptığınız kurabiyenin kaşar gibi eriyişine şahit olup bi de azar yiyebilirsiniz.. o yüzden yağlı kağıt dediysem yağlı kağıttır.. (tabi bende silikon silpat yok o da olabülü..)
 Fırındaki halimiz... 180 dercede 12 dakikada alıyorsunuz, çok hafif kızarmış oluyor ben biraz kaçırdım 15. dakikadaki halleri aşağıdadır...
 isteyen pudra şekeri serpebilir..
 ilk acemi denemem ama isteyen becerikli elleriyle hazır glazürle süsleyebilir... tadı çoooook güzeldi.. bide sade olanın hamuruna tarçın da yakışırmış gibi geldi bana..


gelelim malzeme listesine;

MALZEMELER

- 125 gr margarin
- 1 yumurta sarısı
- yarım paket kabartma tozu
- yarım su bardağı pudra şekeri
- denememe göre 2- 2,5 bardak un

KOLAY GELSİN...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ama ben bunlara bayıldım ben de yaptım aşk poğaçaları:))hayatıma girdiği ilk günün anısına başlıklı postuma bakabilirsiniz,ama bu glzür olayı güzelmiş,denenecek...Teşekkürler...