KABAK BÖREĞİ

pazarda domates fiyatlarının fırlamış olması sebebiyle çokça aldığım kabakları (ikameye bakınız ey iktisatçılar, ben yıllarımı ODTÜ'de boşa mı geçirdim acaba ?? ) ne yapacağım derken dün bir blogda rastladığım patlıcan böreği neden kabak böreği olmasın dedim ve kolları sıvdım..

Tarifin aslı burada... http://muhteremleafiyetle.blogspot.com/2010/10/patlican-boregi.html

MALZEMELER

- 2 tane iri kabak
- 200 gr kıyma
- taze soğan
- tuz-kara biber
- 1lt süt
- 3 kaşık un
- 1 kaşık tereyağı
- rendelenmiş kaşar peyniri
- 1kaşık salça

gelelim tarifimize;

kabakları dilim dilim kesip birini aşağıda gördüğünüz gibi fırın tepsisinin dibine diziyoruz.
diğer taraftan kıymayı kavuruyoruz (üzerine kaşar geleceği için yağını abartmamakta fayda var)


1 kaşık salçayı 1 kaşık yağ ve yarım çay bardağı suyla inceltip kabaklarımızın üzerine sürüyoruz

ince kıyılmış taze soğan ve kavrulmuş kıymayı da üzerine börek harcı gibi döktükten sonra ikinci kabak dilimimizi de en üzte diziyoruz.



bir tencerede unumuzu tereyağı ile kavurup tuz ve sütle muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. (not sizin karışım da benim gibi topaklanırsa blender'i kullanın :))) )

harcımızı fırın kabına döküp 180 derece fırında 25-30dk pişiriyoruz..
en son kaşar rendesini ekleyip üzeri kızarıncaya kadar fırınlamaya devam ediyoruz...

NOT: fırından çıkınca çok sıcak oluyor dikkatli yiyin :))

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 yorum:

evcilik dedi ki...

harika bir tarif,
kesinlikle denemem lazım..
hemen kırpıyorum bu tarifiü, ellerine sağlık..
güzel sözlerin içinde ayrıca teşekkürler.
sevgiler.

kubraalagoz dedi ki...

evet güzel bi tarif bende en kısa zamanda deniycem.ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

ceren buna bayıldımmm deniyeceğim :)) ben çiçek kk dan :)))