POS ile kapıdan vergi tahsilatı..

Finansgündemden alıntıdır; haberin aslı burada...

Fatih Belediyesi, işyerlerinin dönemsel vergilerini Mobil Belediye Projesi ile sahada tahsil etmeye hazırlanıyor

http://www.finansgundem.com/haber/oku/manset/37018/vergiler_kapidan_tahsil_edilecek

Sıra beklemek yok, Vergi tahsilatı artar devlet kazanır (malum herkesin sorunu sıcak para yokluğu), belediye kazanır, bankalar bekletme komisyonu kazanır, yeni müşteri kazanır, çapraz ürün satışı yapar der bankacı eskisi-pazarlamacı tarafım.. Fakat kapıya gelen adamın kartımı kopyalayan bir hırsız olup olmadığını bilmemi sağlayacak güvenlik önlemi diye sorup durur tüketici tarafım....
Ingenico tarafından geliştirilen ve bir tarafı POS bir tarafı PDA özelliği taşıyan iPA280 ürünü ile projeyi gerçekleştirecek olan Fatih Belediyesi, bu çözümü ilk kez 6-10 Ekim tarihleri arasında CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nda sergileyecek. Türkiye’de bir ilk olan proje ile hem işyerleri vergi ödemeleri için belediyeye gitmek zorunda kalmayacak hem de Fatih Belediyesi vergi gelirlerini artıracak.

Fatih Belediyesi, ödeme sistemleri sektörünün lideri Ingenico ile Türkiye’de ilk olan bir projeye imza atıyor. Ingenico tarafından geliştirilen ve dünyanın POS entegre ilk PDA çözümü olan iPA280 taşıyan belediye görevlileri işyerlerinin dönemsel vergilerini kredi kartından sahada tahsil edecek. Önümüzdeki günlerde hayata geçecek olan uygulama sayesinde işyerleri vergi ödemesi yapmak için kuyruk beklemek zorunda kalmadan, işyerlerinde kredi kartı ile ödeme yapabilecek. Fatih Belediyesi ise PDA özellikli POS cihazı iPA280 üzerinden vergi tahsilatlarını kolayca gerçekleştirebilecek.

Ürünün PDA tarafında çalışan Windows CE platformunda geliştirilen özel program sayesinde dokunmatik ekrandan vergi türü seçilebilecek. Sistemde tanımlanmış olan tutar otomatik olarak POS tarafına aktarılarak kredi kartı ile ödemesi alınabilecek. Vakıfbank uygulaması üzerinden işlem yapılacak olan projede tüm bankalara ait kredi kartları geçerli olacak.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili Neovatıon, merhaba bloğuma hoş geldiniz sayenizde bloğumda bir çicek daha açtı güzellikleri paylaşmada buluşmak üzere sevgiyle kalın...