Seferihisar Mantısı- Tembel işi

Bu akşam ne yemek yapabileceğimi bulamamış olmam acı, bakacaz artık pizzacı falan.. Ben yaptım desem olmaz mı acaba mesela "canım ben dikiş kursuna gidiyorum diye yalan söyledim, aslında pizzacıda çalışıyorum" desem :))

Ne ise bugün tembelliğim ve gevezeliğim üzerimde (hatta sabahlığı ve çorapları geçirdim pijamanın üzerine aynen devam, alışveriş de internetten...

geçen haftaki tembel lezzetlerimden biri alıma geldi; Seferihisar mantısı..

Malzemeler

3 tane yufka
1/2 kutu haşlanmış nohut konservesi
2 soğan
biraz sıvı yağ
ayran
tuz
tavuk ya da et bulyon

Bu ürünümüz için de sadece fırını kullanıyor olacağım. Haşlanmış nohutlar rondoda mama gibi parçalanır (ben hem hazır nohut kullandım hem de kabuk mabuk ayıklamadım arzu eden kendi ıslatır haşlar kabuk ayıklar vb...Hatta mümkünse mantıda yufka kullanmaz hamurunu da açar falan)

4 yufkamızı her birinden 6-8 tane olacak şekilde sigara böreği sarar gübü üçgenlere ayırıyoruz. soğanı da incecik kıyıp nohut püresiyle karıştırdıktan sonra sigara böreklerimizi sarıyoruz.

yağlı kağıt sarılı tepsiye aralıklı olarak yerleştirip üzerlerine sıvı yağ ve katı ayran karışımını çırparak sürüyoruz. 200 derece 10-12 dakika kadar pişiyorlar (fırını önceden ısıtmaya da gerek yok..

Diğer taraftan tencerede sanki mantı yaparmışız gibi su kaynatıyoruz ama bu sefer tuz yerine bulyon koyacağız (et yok ya biraz tadı içinde olsun) ve fırından çıkan sigara börekleri aynen suya :)) kaynıyor kaynıyor...

Yeterince yumuşadığına kanaat getirince kevgir ile sudan servis tabağına alıyoruz.. (not; yufka suda çoook çabuk pişiyor lütfen tencere gözünüzün önünde olsun bi de çok karıştırıp parçalamayın...)

üzerine bolca sarımsaklı yoğurt ve bu aralar çok sevdiğim TAT Antep salçası ve pul biber kızdırılmış yağı döküyoruz.. Nane ve arzuya göre sumak ilavesiyle onları da midemizde bi köşeye yerleştiriyoruz :))

afiyet olsun



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

CEPAYNASI dedi ki...

tembel işi demişsin ya...
tam bana göre dedim,tarif biçimini sevdim...
ama çok da tembel işi değil,ya da ben senden de tembelim:))
sevgiler...