TEMBEL İŞİ TARİFLER- VOL 2- SİHİRLİ SUFLE

Bir arkadaşımız tembel işi tariflerimi beğenmiş ; e dedik ya pazarlamacıyız müşteriyi memnun edelim dedik veee sihirli sufle.. (not tarife başlamadan kettleda kahve için su kaynatınız yoksa pişmiş sufle ile kahve beklemek zorunda kalabilirsiniz benim gibi, biraz çabuk pişecek de...)


Bundan daha kolayı yok, varsa öğretin onu da yapıp yeriz evelallah :)) (galiba biR tek 3dk pudingler olur ama gerçekten onu hazırlama süresiyle aynı olacak :)) TAM 4 DAKİKADA YEMEYE BAŞLAYABİLİRSİNİZ..


Tanıştırayım, bunlar imalat için kullandığım kaşık ve kase; ben 2 kişilik yapacağım için tüm tarifin 2 katını uyguluyor olacağım.. bunların haricinde bir adet mikrodalga fırın eğer varsa bir adet de güveç kabı lazım olacak...

MALZEMELER; (tamamı budur şaşırmayınız eksik falan yok :))) ) bide yumurta kullanmayacağız...

4 kaşık un
8 kaşık süt
3 kaşık şeker
2 kaşık kakao
1 kaşık sıvı yağ
1 tane çikolata

süslemek için pudra şekeri ve kişi başı 1/4 küçük paket krema



Süsleme malzemeleri hariç tüm malzeme bir kaşık yardımıyla aşağıda görüldüğü üzere karıştırılır.(10-15 sn falan sürüyor bu işlem)


Pişirme kabına harcın yarısını döküp çikolatayı koyuyoruz (isteyen çikolatayı artırabilir) Kalan harcı üzerine döküp mikrodalganın orta seviyesinde tam 3 dakika pişiriyoruz..


Fırından ilk çıkan hali :) (toprak kap sıcak olabilir dikkat!!!)


Afiyet olsun.. Ben suyun kaynamasını bekliyorum kahve kardeş de gelsin öyle yiyeceğiz :)) Gece gece tatlı krizi gelenlere ithaf ediyorum :))



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

pempeperi dedi ki...

Merhaba. Tarifinizi tamı tamına uyguladım ancak ne kabardı ne de sufle gibi oldu :( oysa ki çok heveslenmiştim. Acaba bir eksiklik mi var diye düşünmeden edemedim.

pempeperi dedi ki...

Neden sizinki gibi olmadığını simdi fark ettim. Resimdeki kaşık tatlı kaşığı gibi duruyor ancak çorba kaşığıymış dikkatli bakınca gördüm :) Bir daha deneyeceğim.