Maş Piyazı



Yeşilliği ile bezelyeye benzeyen, lezzeti ile fasulyeye benzeyen; İstanbulda lüks kebapçılar sayesinde tanınmaya başlayan MAŞ FASULYESİ, artık semt pazarlarında bile satılıyor.

İşte size çok sevdiğim pratik bir salata tarifi Maş Piyazı

MALZEMELER
1 su bardağı maş fasulyesi
taze soğan
iri kıyılmış ceviz
nar ekşisi
zeytinyağı
limon suyu
maydonoz

Kaynayan su dolu tencereye maş fasulyelerini ilave edin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Yaklaşık olarak 30 dk boyunca fasulyeler yumuşayana kadar haşlayın. Tencereye 1-2 bardak soğuk su ekleyerek süzün.
Bir kasede zeytinyağını, limon suyunu, nar ekşisini karıştırarak salataya asıl lezzeti verecek olan sosu hazırlayın. Tuz ile sosu lezzetlendirin.
Soğuyan maş fasulyesini, yeşil soğanı, maydanozu salata sosuna ekleyin ve iyice karıştırın. Salatayı oda sıcaklığında veya hafif soğumuş olarak üzerinde iri kıyılmış cevizle servis yapın.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

aslı dedi ki...

Bu minik yeşil fasulyeleri ben de çok severim. Ellerinize sağlık olsun.
Bloğunuzu ilk defa ziyaret ediyorum, çok sevdim.
Sevgiler.