Kısa turlar- Maşukiye

Hazır kayınbiraderimin mezuniyet töreni için Kocaeli'ye gitmişken ailecek güzel bir yemek yemek için Maşukiye'ye gittik. Çok memnun kaldığımız gezimizi sizlerle de paylaşmak istedim.. (gitmek isteyen olursa ulaşım yazımın en altında yer alıyor)



Maşukiye'ye ulaştıktan sonrası etraf yemyeşil, sağlı sollu et-mangal ve alabalık lokantalarıyla dolu, çevreniz elma, ceviz, kiraz ağaçlarıyla kaplı. Bu yazın sıcağında, gerçekten çok serin ve keyifli oluyor

Maşukiye'nin ismi aşık anlamına gelen maşuktan geliyor. Gerçekten de etraftaki doğal güzellikler "buraya gelen aşık olur" sözünü doğruluyor. Maşukiye'ye girdiğinizde Kartepe yolunu takip ederseniz alabalık retoranlarına varıyorsunuz. İsterseniz bu restoranlardan birine girip dere üzerine kazıklarla kurulmuş tahta masalara yerleşebilirsiniz. Maşukiye demek alabalık demek. Zaten bölgenin adı da alabalık vadisi. Dere kenarında fonda kuş sesleri eşliğinde sakin ve huzurlu bir yemek yiyebilirsiniz. Fırında mantar ve güveçte köy peyniri de Maşukiye'nin özel yemekleri. Ama çoğunluk buraya kiremitte alabalık yemeye geliyor.

Testide soğuk su, yaz sıcağına bire bir..
Biz Cansu alabalık tesislerini tercih ettik, hayatımda yediğim en taze balıklardı diyebilirim.. Onları bırakın bildiğiniz çoban salata bile enfesti.. Mevsimi gelmeden yapmıyorlarmış onu bile.. Benim kocan gibi et yemeyeniniz varsa kiremitte köftenin de tadı harikaydı.. Türk insanıyız işte yemek sonrası hamak keyfi de yaptık, atlara baktık (çayın fiyatını beğenmedik ama, daha ucuz olmalıydı, gerçi sonradan ikram ettiler ama.. olsun bunu da söyleyeyim) 5 kişi tıkbasa doyarak 100 lira gibi bir hesap bıraktık..








Maşukiye'ye gelip de kirazlı yaylaya çıkmadan dönmeyin. Burası aslında büyük bir piknik alanı. Ama sadece manzara izlemek için de gelebilirsiniz. Çünkü aşağı baktığınızda Maşukiye bölgesi ve Sapanca gölü boydan boya görülebiliyor. Kirazlı Yayla bölgeye tam anlamıyla kuşbakışı bir görüş sağlıyor. İzmit Körfezi bile ayağınızın altında.

Ulaşım:


İSTANBUL'dan ANKARA istikametinde yola çıktığınız zaman yaklaşık 80 Km sonra İzmit'e ulaşacaksınız. İZMİT BATI Çıkışı ve KANDIRA Çıkışların'dan çıkmayın.Yola Devam ettiğinizde İZMİT DOĞU Çıkışını göreceksiniz.
Gişelerden çıktıktan hemen sonra ADAPAZARI,KARTEPE Çıkışından çıkıp D-100 Karayoluna çıkıp ADAPAZARI Yönünde yaklaşık 200 Mt gittikten sonra sağa SAPANCA Yönüne dönün.
7-8 Km Sonra MAŞUKİYE'ye ulaşmış olacaksınız.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: