Tavada Yalancı Su Böreği- Sahurda ayakta uyurken bile hazırlanabilir :))

Tatile giderken kayınvalidemin önerisiyle bozulmasın diye buzluğa attığım ve sonra nasıl kullanabileceğimi bilmediğim 3 tane yufka ile değişik ama kolay bir sahur lezzeti arayan bendeniz bir araya gelince bu yalancı su böreği ortaya çıktı. Ne zamandır yemek uydurmamıştım öyleyse Neovation Prodüksiyon iftiharla sunar ;

(bu arada resim sahurda bi gözüm açık bi gözüm kapalı şekilde balkonda çekilmiştir, resmin kalitesine takılmadan böreğin kalitesine takılın bence)



MALZEMELER

- 3adet yufka
- beyaz peynir (lor falan değil mümkünse en güzel en kalitelisi)
- maydonoz
- margarin
- Su (su böreğinde su olmasa ayıp olurdu dimi)

YAPILIŞI

Önce böreği pişireceğimiz tavayı margarinle yağlıyoruz, peynir ve maydonozla da börek harcını hazırlıyoruz
Yufkalar büyükçe parçalara ayrılıp tencerede kaynayan suya atılır, Dağılmasınlar diye elde kevgirle hazır beklemek lazım...

30 saniye kadar kaynayan yufkalar kevgirle alınıp soğuk su dolu kaba daldırılıp çıkartılır (musluk suyunun sıcaklığı yeterli ayrıca soğutulmuş olmasına gerek yok..

Yufkaları elimizle tavaya bastırarak yerleştiriyoruz.. Ben kalın olup pişmezse diye endişe ettiğim için 2 kat yufka 1 kat peynir 2 kat yufka şeklinde döşedim.

Ocağın üzerine tavayı koyuyoruz, Pişerken önce suyu buharlaşıp öyle kızaracağından gözlemeden daha geç pişiyor. Gene de kızarıp kızarmadığını kontrol edip alt üst ederk iki tarafı da kızartıyoruz..

Bak canım çekti gene, ama evde yufka yok püfff!!!



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: