İSTANBUL’UN KALBİ KİTAP İÇİN ATACAK.- Boğaziçi Kitap günleri

Boğaziçi Kitap Günleri on beş milyona yaklaşan nüfusuyla enerjik bir metropol olan İstanbul’un merkezinde, şehre yaygın bir kültürel atmosfer yaratmak amacıyla, değişen iletişim araçlarının toplum yaşamında yarattığı değişiklikler göz önünde bulundurularak tasarlandı.
Bu yıl, 15-21 Eylül 2011 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi Harbiye’de gerçekleşecek olan Boğaziçi Kitap Günleri, her yıl bir konuk ülke ağırlıyor ve her yıl konuk ülke ile Türkiye arasında köprü oluşturacak bir temaya sahip oluyor.
2011 yılının Türkiye’den Almanya’ya göçün ellinci yılı olması nedeniyle Boğaziçi Kitap Günleri’nde bu yıl konuk ülke Almanya. Etkinliğin teması ise “Göç”. Bu çerçevede Boğaziçi Kitap Günleri süresince Alman edebiyatını, kültürünü ve sanatını tanıtıcı pek çok faaliyete yer verilmekte. Göç konusu sosyolojik, politik ve edebiyattaki metaforik anlamları perspektifinde ele alınıyor. 17 Eylül Cumartesi günü Orient Institut ile birlikte “Türkiye’den Almanya’ya: Göçün Elli Yılı” sempozyumu düzenleniyor.
Etkinliğin 15 Eylül 2011 saat 10:30’da yapılacak olan açılışı ise Ömer Asan’ın “Kardeş Nereye? Mübadele” adlı göç belgeseliyle yapılacak.
İstanbul’u bir merkez haline getirmek amacıyla Boğaziçi Kitap Günleri süresince kongre merkezinde “profesyonel salon” açılıyor. Türkiye’de faaliyet gösteren tüm telif ajansları, telif hakları konusunda çalışan PEN, Türkiye Yazarlar Sendikası, ÇEVBİR gibi kurumları etkinliğe davet edildi. Profesyonel salonda taraflar yazarlarımızın eserlerinin yabancı dillere çevrilebilmesi için yurt dışından gelen yayıncı ve ajanslarla görüşmeler yapabilecekler.
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da e-kaynaklar, e-yayıncılık gibi sektöre yeni açılım getiren gelişmeler, internet yayın hakları, internet özgürlüğü gibi konular çeşitli panellerde tartışılacak.

BOĞAZİÇİ KİTAP GÜNLERİ ORGANİZASYONU
BOĞAZİÇİ KİTAP GÜNLERİ
Yeni Yuva Sokak, No:10/4
Cihangir, Beyoğlu, İstanbul

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: