İktisat Bölümü- Doktora yeterlilik çalışma Listesi


Merhabalar, doktora yeterlilik sınavına hazırlanırken, benzer bir liste için neler vermezdim diye düşündüm...

Tezimin sonlarına yaklaştığım ve uzun bir zamandır bu nedenle sessiz kaldığım bu süreçte, bir arkadaşıma yardım için paylaştığım listemi kamuya mal etmek istedim :)

Zaman serisi ekonometrisi ve maliye ile ilgili biraz zenginleştirme ile geçilemeyecek yeterlilik jürisi yoktur diyorum. Ve lütfen "kurum sınavlarına hazırlık" konseptli kitaplardan uzak durunuz, faydası olmaz...

Tez konunuzu neden seçeceğinizi ve basit temellerini muhakkak bilin. Banko sorudur :)


İktisat Doktora Yeterlilik Çalışma Listem
Erinç Yeldan
İktisadi Büyüme ve Bölüşüm
Mesut Küçükalay
İktisadi Düşünce tarihi
Ramanathan
Introductory Econometrics with Applications
Woolridge
Introductory Econometrics
Browning&Zupan
Microeconomics
Blanchard&Amighini&Giavazzi
Macroeconomics
Bildirici&Parasız
Finansal Makroekonomi
Fatih Özatay
Parasal İktisat Kuram ve Politika
Frederic S. Mishkin
Para Teorisi- Politikası
Mahfi Eğilmez- Ercan Kumcu
Ekonomi Politikası
Mahfi Eğilmez
Makroekonomi
Halil Seyidoğlu
Uluslararsı İktisat
Murat Donduran
Açık Arşiv- Mikro Notları
Rogoff&Reinhart
Bu defa Farklı

Sevgiler
CEREN

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Ceren Hanım, Alan dışından İktisat Doktora programına kabul edildim. Yoktan başlayarak İktisatı anlamak, kavramak ve bu programı layikiyle tamamlamak için hangi kaynakları çalışmak gerekir. Bu konuda bir öneri sunabilir misiniz?

Adsız dedi ki...

Merhaba Ceren Hanım. Alan dışından iktisat doktora programına kabul edildim. Yoktan başlayarak iktisadı anlamak, kavramak ve bu programı layıkıyla tamamlamak için hangi kaynaklardan yararlanmak gerekir. Bu konuda bir öneri sunabilir misiniz?

Adsız dedi ki...

çoğu lisans kitabı ne yazık ki

CeReN dedi ki...

Advanced duzeyde soru gelmiyor; yeterlilikte beklenen temel kavramlari yerlestirmis olup olmadiginizi sinamak, bir de guncel konulari takip ediyor musunuz buna bakmak. Kavramlara hakimseniz (ki zaten bu sinavin hazirligi yalnizca kendinize unuttuklarinizi hatirlatmak) yuksek lisanstaki cebirsel gosterimler veyahutta doktoradaki topolojik gosterimlerde de sorun olmayacaktir. Egitim suresince yazdiginiz makaleler ile temel ve guncel literaturun canina okumus olmalisiniz zaten... Listem oldukca eskiymis, bugun yazsam zaman serisini daha saglam ele alan bir kitap ile ferda yerdelen tatoglu hocanin panel ve ileri panel kitaplarini da eklerdim. Bir de uluslararasi ekonomi eksik kalmis, Seyidoglu hocamiz kavramsal ve İÜ ULİ politikasi kitabi yorumlamalar icin guzel.