Merhabalar,
Şu İstanbul bir soğuk ki sormayın gitsin, ben de şifayı kapmış durumdayım, ellerim buz- boğazım ağrıyor- üşüyorum..
Şu halimle yemeğin pratiğine kaçmayıp da ne yapacağım :))
Ispanak yemeyen bir adama itina ile yedirilmiş olup, sebze yemeyenler üzerinde kullanılabileceği kanıtlanmış bir ürünümüzdür :))
MALZEMELER; (bugün burada tam kolaya kaçıyorum hazır malzeme kullanıyoruz:) )
- Kenton tuzlu krep unu
- dondurulmuş ıspanak
-1 soğan
- sıvı yağ
- tuz
- kaşar
Beşemal sos için; ( kabak böreği tarifimde beşemal sos yapılışını anlatmıştım, aynı yöntemle sadece yarım ölçüyle hazırlıyoruz..)
-1,5 kaşık un
- yarım kaşık tereyağ
- 500 gr süt
HAZIRLANIŞI
Öncelikle soğanımızı piyazlık doğruyor ve az yağda kavuruyoruz, dondurulmuş ıspanağımızı yıkayıp (biliyorum yıkanmışlar ama ben gene de yıkıyorum) iri iri kıyarak soğanla beraber kavuruyoruz. Pişmeye yakın tuz ve karabiber ekleyip kapağını kapatarak ılınması için kenara alıyoruz.
Hazır krep unu kullandığım için kutunun üzerinde işaretli yere gelene kadar süt koyup iyice çalkalıyoruz..
tavaya çok az sıvı yağ koyup kişi sayısına göre krep hazırlıyoruz -ben bütün paketten 9-10 krep yapabildim :))-
Soğuyan harcı kreplerin ortasına koyup krebimizi mektup zarfı gibi katlayıp açık tarafı altta kalacak şekilde cam fırın kabına sıralıyoruz..
Üzerine beşemal sos döküp 180 derecede 25-30 dakika pişiriyoruz.. Son olarak kaşar dilimlerini her bir krebin üzerine bir tane olacak şekilde koyup eriyip kızarması için fırına sürüyoruz...
Ve ne yazık ki, çabucak bittiği için pişmiş halinin resimlerini sizlerle paylaşamıyorum :))
0 yorum:
Yorum Gönder